Consulent Re-integratie jongeren

Haal jij energie uit het begeleiden en coachen van jongeren? 
Dan hebben wij dé baan voor jou!
Want als Consulent Re-integratie bij Agros te Haarlem kun jij het verschil maken. Vanwege uitbreiding van het team zijn wij op zoek naar een Consulent Re-integratie jongeren.

Wat ga je doen
Als Consulent Re-integratie jongeren begeleid je in opdracht van voornamelijk gemeenten, jongeren naar werk. Jij gaat deze jongeren bemiddelen, begeleiden en coachen. Daarnaast zul je contacten onderhouden met werkgevers, scholen, RMC, hulpverleners en andere samenwerkingspartners. De doelgroep bestaat uit jongeren afkomstig van o.a. het praktijkonderwijs, speciaal onderwijs en MBO-1.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor jongeren die niet zelfstandig hun weg vinden. Het gaat hier om jongeren die dreigen vast te lopen. Ze weten niet goed hoe ze ‘de draad moeten oppakken’. Deze jongeren hebben behoefte aan goede begeleiding richting werk naast vaak het parallelle traject van het werken aan problematiek (zoals bijvoorbeeld schulden). Jij gaat hen via maatwerk helpen om inzicht te krijgen in hun mogelijkheden; begeleiden en ondersteunen richting werk of arbeid gerelateerde dagbesteding als opstap naar werk. Dit doe je in samenwerking met de betrokkenen, waarbij de jongere centraal staat.

Wat zijn je taken

 • Acquisitie: het (op maat) werven van reguliere vacatures, participatiebanen en werkervaringsplaatsen
 • Intake & analyse: het vaststellen van de capaciteiten, interesses en mogelijkheden van de jongeren
 • Matchen: denken in mogelijkheden en oplossingen voor zowel de jongere als de werkgever
 • Trajectbegeleiding: plaatsing en coaching; het volgen en begeleiden van kandidaten met als doel het realiseren/behouden van een plaatsing op de arbeidsmarkt
 • Het wegbrengen en ophalen van jongeren van en naar de werkplek is een onderdeel van onze dienstverlening
 • Eigen caseload: zelfstandig en resultaatgericht een eigen caseload beheren
 • Netwerken: het leggen en onderhouden van contacten en samenwerkingsverbanden zowel binnen als buiten de organisatie.
 • Administratie: het rapporteren en bijhouden van het klantvolgsysteem en andere systemen ten behoeve van de financiële afhandeling
 • Deelname aan het wekelijkse teamoverleg

Wat vragen wij

 • MBO+/HBO werk- en denkniveau
 • Affiniteit met de doelgroep
 • In het bezit van rijbewijs B
 • Kennis van wet- en regelgeving op het gebied van de participatiewet is een pré
 • Beschikken over een zakelijk netwerk in de regio Noord-Holland is een pré

Wat vinden wij nog meer belangrijk
Wat vinden wij nog meer belangrijk
Je kunt resultaat- en oplossingsgericht werken omdat je je kunt inleven in zowel de kandidaat als de opdrachtgever. Je bent proactief en commercieel omdat je zelf kansen zoekt voor zowel je kandidaat als Agros. Het is belangrijk dat je flexibel bent; niet alleen in hoe je met je werkzaamheden om gaat, maar net zo belangrijk is geen 9 tot 5 mentaliteit. Je hebt geduld en doorzettingsvermogen. Ook vinden we het bij Agros belangrijk dat je een flinke dosis humor hebt en relativeringsvermogen bezit.

Wat bieden wij jou

Agros is een eigenwijze organisatie, wij kenmerken ons door de ondernemerszin die iedereen bij Agros in zich heeft. We onderscheiden ons door originaliteit door op een andere manier naar zaken te kijken en met onze visie passende oplossingen te vinden.

Voor jou betekent dit een uitdagende baan voor 32 tot 40 uur per week in een gezellig en dynamisch team. Je hebt veel afwisseling in je werkzaamheden, veel verantwoordelijkheid en we stellen eigen ideeën altijd zeer op prijs!
Naast een zakelijke telefoon en een auto van de zaak, organiseren we ook regelmatig leuke teamuitjes.
Wat te doen
Ben je enthousiast geworden en zie je jezelf al deel uitmaken van ons gezellige team? Of heb je nog vragen over de functie? Neem dan snel contact met ons op!