Toegankelijkheid

Agros vindt het belangrijk dat iedere bezoeker de informatie op de website vindt die hij/zij zoekt. Daarom is er bij de ontwikkeling van de website rekening gehouden met de toegankelijkheidseisen. Daarbij is het uitgangspunt dat iedereen de website moet kunnen gebruiken.

Wat heeft Agros onder andere gedaan om de toegankelijkheid van de website te borgen?

  • Contrast: Bij het ontwerpen van de site is er voor al het kleurgebruik rekening gehouden met de allerhoogste contrasteisen die er zijn.
  • Mogelijkheid om de tekst te vergroten: Er is rekening gehouden met het vloeiende verloop van het vergroten van de teksten van de site. Dit is door de gebruiker toe te passen op alle apparaten (tablet, desktop, telefoon). 
  • Het is mogelijk de ‘skip link’ te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat bij het voorlezen van de website niet altijd de hele menustructuur wordt voorgelezen.
  • De knoppen zijn groot genoeg om zonder verwarring te kunnen gebruiken.
  • De afbeeldingselementen hebben geen [alt]-kenmerken die overbodige tekst bevatten.
  • De links hebben een herkenbare naam.
  • Voordat we nieuwe informatie op de website plaatsen, toetsen we of deze voldoet aan de eisen van toegankelijkheid.

Is er een toegankelijkheidsprobleem?

Heb je een vraag of opmerking over de toegankelijkheid van onze website? Laat het ons weten en neem contact met ons op via alkmaar@agros.nl

Begrijpelijke informatie

Agros streeft ernaar dat iedereen de teksten op de website kan begrijpen. Bij het schrijven van de teksten is er geprobeerd dit zo duidelijk mogelijk te doen. Kom je iets tegen dat niet duidelijk is, dan horen we dat heel graag. Zo kun je ons helpen onze informatie te verbeteren. Neem contact met ons op via alkmaar@agros.nl

Wat kun je van ons verwachten?

Binnen 3 werkdagen reageren we op jouw bericht.