De arbeidsmarkt bereikbaar maken voor iedereen

Wij helpen jou aan personeel en nemen veel werk uit handen. Onze re-integratie experts helpen jou als werkgever verder. Lees hieronder wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen.

Wij zijn specialist in het werven van geschikt personeel, het bieden van werkgeverschap en het begeleiden van een langdurig zieke medewerker. Dit doen we met een deskundig team. Onze consulenten zijn vertrouwd met de taal van werkgevers. We zijn actief vanuit vijf vestigingen in Noord-Holland.

We verdiepen ons graag in jouw organisatie. We maken graag, op een laagdrempelige en informele manier, kennis. Wij doen dat het liefst persoonlijk en face-to-face. Bij Agros kun je snel terecht met je vraag, wij zijn altijd bereikbaar. Agros is deskundig op het gebied van re-integratie en uitzenden. We zijn positief, betrokken en helpen mee in het vinden van de juiste oplossing.


Timo Rouwenhorst, TommyTomato

Waar kan Agros mij mee helpen?

Bemiddeling en begeleiding bij garantiebanen/wet banenafspraak

Tot 2026 geldt de ‘Wet banenafspraak’. Dan moeten werkgevers 125.000 extra banen beschikbaar hebben gemaakt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is één van de manieren om invulling te geven aan inclusief werkgeverschap. Wij bieden hierbij ondersteuning, zowel strategisch als uitvoerend.

Bemiddeling en begeleiding Social Return On Investment (SROI)

De beste invulling van een ‘social return’ kan een behoorlijke zoektocht zijn. Dat begrijpen we. Iedere gemeente heeft z’n eigen SROI beleid en aanbestedingstrajecten zijn vaak complex. Het plaatsen en begeleiden van kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt en uitkeringsgerechtigden vereist dan ook veel expertise. Agros is een actief betrokken partner bij SROI. Wij hebben ruime ervaring met de invulling van SROI in aanbestedingstrajecten en helpen werkgevers graag verder.

Re-integratie tweede Spoor

Langdurig zieke werknemer? Agros biedt ondersteuning voor werkgevers en werknemers. Daarbij blijven we actief tot de laatste dag van de ziektewetperiode. Wij nemen je als werkgever werk uit handen met deskundig advies en uitstekende kennis van de wet- en regelgeving. Ook begeleiden we werknemers bij gesprekken met het UWV en helpen we bij de zoektocht naar een passende, nieuwe baan. Meestal met ons grote, diverse en lokale netwerk van werkgevers.

Aanmelden

Ben je op zoek naar geschikt personeel en wil je een vacature aanmelden? Of wil je meer weten over een van onze diensten, bijvoorbeeld tweede spoor of outplacementtrajecten via Agros? Wij maken graag kennis!

ROC Horizon College

Voor een goede samenwerking moet het klikken. Om die reden organiseren we bij Agros regelmatig ‘klikgesprekken’ tussen kandidaten en mogelijke werkgevers. Maar we voeren ze ook weleens zelf. Zoals bij het ROC Horizon College (vanaf 1 augustus 2024 Talland College). Deze mbo-school zocht in 2020 een partner om kandidaten te vinden voor zogenoemde ‘participatiebanen’: werkervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Alles om verder te komen

Wat of wie werkt het beste? Dat is soms even zoeken. Of het nu gaat om nieuwe instroom of om mogelijkheden voor uitstroom van medewerkers: wij wijzen je de weg.

Kan ik je helpen?

Pepijn van der Mije
manager projecten en innovaties

pvandermije@agros.nl
0224 292 060


Certificering

We zijn trots op ons werk en willen je zo goed mogelijk helpen. Daarom hebben we ervoor gekozen om de kwaliteit van onze diensten hoog te houden met certificeringen. Agros is VCU, NEN 4400-1, SNF en Blik op Werk gecertificeerd.