Bemiddeling en begeleiding Social Return On Investment (SROI)

De arbeidsmarkt bereikbaar maken voor iedereen: dat is ons streven. De toepassing van Social Return On Investment (SROI) biedt hiervoor volop kansen. Zowel voor werkgevers als kandidaten. Een werkgever kan iemand een kans bieden op werk. Als dat een kandidaat is met een afstand tot de arbeidsmarkt, is het wat ons betreft een uitstekend voorbeeld van een ‘social return’.

Agros is een actief betrokken partner bij SROI. Het plaatsen en begeleiden van kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt en uitkeringsgerechtigden vereist veel expertise. Wij hebben ruime ervaring met de invulling van SROI in aanbestedingstrajecten en met het bemiddelen van kandidaten naar een betaalde arbeidsplaats, een leerwerkplek of een stageplaats.

Daarnaast bieden we praktische ondersteuning aan werkgevers. Bijvoorbeeld door met hen samen op zoek te gaan naar de beste invulling van hun social return en/of advies bij het invullen van hun social return verplichting. Ook ontzorgen we werkgevers door bijvoorbeeld hun verloning en administratie uit handen te nemen.

Ook interessant

Bemiddeling en begeleiding re-integratiekandidaten

Mensen met een participatiewet-uitkering bemiddelen en begeleiden naar werk is mensenwerk. Wij begrijpen wat er nodig is om de juiste plek te vinden voor de juiste persoon. En andersom. We bemiddelen kandidaten naar regulier betaald werk of begeleiden hen naar een participatieplaats.

Onze re-integratieconsulenten zijn gespecialiseerd in het begeleiden van uitkeringsgerechtigden. Zij helpen kandidaten bij hun beroepskeuze, oriëntatie op de arbeidsmarkt, het ontdekken van hun talenten en wat zij nodig hebben om goed te kunnen functioneren.

Arbeidsre-integratie van justitiabelen en ex-gedetineerden

Sinds 2002 bemiddelen en begeleiden we ex-gedetineerden in Noord-Holland. We hebben kennis van justitiële trajecten en werken samen met gemeenten, penitentiaire inrichtingen, de reclassering en veiligheidshuizen in Noord-Holland.