Bemiddeling en begeleiding bij Wet banenafspraak

Tot 2026 geldt de ‘Wet banenafspraak’. Dan moeten werkgevers 125.000 extra banen beschikbaar hebben gemaakt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is één van de manieren om invulling te geven aan inclusief werkgeverschap. Wij bieden hierbij ondersteuning, zowel strategisch als uitvoerend.

Zo adviseren wij werkgevers over het passend maken van vacatures en de inzet van geschikte instrumenten. Ook bemiddelen en begeleiden we de mensen voor wie deze wet geldt. Daarbij kijken we naar hun talenten en bieden we hen ondersteuning en begeleiding. Zo helpen we iedereen verder. 

Ook interessant

Jobcoaching

Jobcoaching biedt mensen ondersteuning om met zelfvertrouwen aan het werk te blijven. Bijvoorbeeld medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt of jongeren met weinig werkervaring. Ook zetten we het in bij re-integratie na ziekte of een ongeval. Het doel van jobcoaching is het vergroten van zelfstandigheid. Onze jobcoaches bieden onvoorwaardelijke steun.

Onze ervaring leert dat jobcoaching op verschillende manieren zorgt voor groei. Werknemers ervaren persoonlijke groei, werkgevers een toename van de hoeveelheid werk die mensen kunnen verzetten. Daartoe stellen de jobcoach, kandidaat en werkgever samen leerdoelen op. Dat geeft inzicht en werkt verbindend. Wij snappen goed wat je als werkgever vraagt van kandidaten, maar ook wat zij nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Zo kom je dichter tot elkaar.

Bemiddeling en begeleiding re-integratiekandidaten

Mensen bemiddelen en begeleiden naar werk is mensenwerk. Wij begrijpen wat er nodig is om de juiste persoon te vinden voor de juiste plek. En andersom. We maken een verschil door goed te luisteren naar kandidaten, met persoonlijke aandacht en een vaste contactpersoon.

Bemiddeling en begeleiding social return on investment (SROI) 

De beste invulling van een ‘social return’ kan een behoorlijke zoektocht zijn. Dat begrijpen we. Iedere gemeente heeft z’n eigen SROI beleid en aanbestedingstrajecten zijn vaak complex. Het plaatsen en begeleiden van kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt en uitkeringsgerechtigden vereist dan ook veel expertise.

Agros is een actief betrokken partner bij SROI. Wij hebben ruime ervaring met de invulling van SROI in aanbestedingstrajecten en helpen werkgevers graag verder.