PSO advies

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO. Dit instrument is gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen. Met het PSO keurmerk laat je als werkgever zien dat je werk maakt van sociaal ondernemen. Bij meer steeds meer gemeenten voldoe je met het PSO-keurmerk bovendien aan de invulling van de SROI verplichting. Bij Agros ben je verzekerd van onafhankelijk PSO-advies: onze deskundige, gecertificeerde PSO-adviseurs kennen laatste ontwikkelingen.

De PSO is er voor iedereen, van de bakker op de hoek tot grote multinationals. Dus niet alleen voor werkgevers die ervaring hebben met sociaal ondernemen, maar juist ook voor organisaties die er nog niets mee doen, maar dat wel graag willen. Nu aantoonbaar starten met socialer ondernemen? Agros helpt je hier graag bij.

Ook interessant

Bemiddeling en begeleiding Social Return On Investment (SROI)

De beste invulling van een ‘social return’ kan een behoorlijke zoektocht zijn. Dat begrijpen we. Iedere gemeente heeft z’n eigen SROI beleid en aanbestedingstrajecten zijn vaak complex. Het plaatsen en begeleiden van kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt en uitkeringsgerechtigden vereist dan ook veel expertise.

Agros is een actief betrokken partner bij SROI. Wij hebben ruime ervaring met de invulling van SROI in aanbestedingstrajecten en helpen werkgevers graag verder.

Bemiddeling en begeleiding bij garantiebanen/wet banenafspraak

Tot  2026 geldt de ‘Wet banenafspraak’. Dan moeten werkgevers 125.000 extra banen beschikbaar hebben gemaakt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bemiddeling en begeleiding re-integratiekandidaten

Mensen bemiddelen en begeleiden naar werk is mensenwerk. Wij begrijpen wat er nodig is om de juiste persoon te vinden voor de juiste plek. En andersom. We maken een verschil door goed te luisteren naar kandidaten, met persoonlijke aandacht en een vaste contactpersoon. Dat we veel ervaring hebben, werkt ook.

We kennen heel veel werkgevers in deze regio. Verschillende gemeentes en het UWV in Noord-Holland werken al met ons samen.