Re-integratie tweede Spoor

Als langere tijd niet hebt gewerkt, start je daarna meestal eerst weer rustig op. Vaak bij je eigen werkgever. Die noemen we re-integratie 1e spoor. Soms lukt dat niet of kan dat niet. Bijvoorbeeld omdat er geen passende plek of passend werk is. In dat geval is jouw werkgever verplicht om te onderzoeken of je bij een andere organisatie kunt re-integreren. Dit heet ‘re-integratie 2e spoor’ of ’tweede spoortraject’.

Bij een tweede spoortraject krijg je met veel dingen te maken. Dat kan stress geven. Maar je hoeft het niet alleen te doen: onze re-integratieconsulenten kunnen je informeren en adviseren. Ze vertellen je bijvoorbeeld wat je kunt verwachten en wat je plichten zijn. Daarnaast kan de consulent je coachen bij gesprekken met je werkgever, de bedrijfsarts en het UWV.

Maar dat is niet alles. We helpen je graag verder. De consulent kan je ook begeleiden naar een nieuwe, passende werkplek. Dan brengen jullie eerst je inzetbaarheid, sterke kanten, ontwikkelpunten en competenties in kaart. En kijken jullie samen of je behoefte hebt aan scholing, en zo ja welke. Zo ga je op zoek naar een nieuwe baan, maar sta je er niet alleen voor.

Ook interessant

Outplacement

Outplacement betekent dat we je begeleiden naar een nieuwe baan. De aanleiding daarvoor kan bijvoorbeeld een reorganisatie of een arbeidsconflict zijn. Anders gezegd: er is geen toekomst voor jou in je huidige functie of bij de organisatie. We weten dat dit veel impact kan hebben. Toch proberen we je te helpen om het traject te zien als kans. Je krijgt de mogelijkheid om te ontdekken wat echt goed bij je past.

Jobcoaching

Wie nieuw werk vindt, zelf of samen met ons, kan hulp krijgen van een jobcoach. Kortgezegd: persoonlijke steun op je werkplek. Met als doel: zelfstandig(er) aan de slag.

 Loopbaancoaching

Loopbaancoaching leidt vaak tot verrassende inzichten, nieuwe kansen en duidelijke ontwikkelpunten. Onze gecertificeerde en ervaren loopbaancoaches helpen je graag ontdekken welke richting je op wilt en welke successen je wilt behalen. Dat werkt niet alleen voor jou, maar ook voor je werkgever.

Vaak zorgt zo’n traject namelijk voor meer betrokkenheid en motivatie. Dat is eigenlijk ook wel logisch: als je doet wat bij je past, werk je met meer plezier.