Succesverhaal van Eric Dorscheidt

“Agros gaat door tot het gewenste resultaat bereikt is”

Eric Dorscheidt is voormalig manager Uitvoeringsorganisatie Sociaal Domein bij de gemeente Haarlem. Hoe ervaart hij als opdrachtgever de samenwerking met Agros?

Eric: “Een jaar of drie geleden kwam ik op aanraden van een collega met Agros in contact, die adviseerde om eens met hen te gaan praten. Wij deden al zaken met andere re-integratiebedrijven, maar dat waren grote clubs. Deze hanteerden ‘we besteden zoveel uren aan een klant’ als systematiek. Als die op zijn , zijn die op, ongeacht er resultaat is of niet. Daarin onderscheidt Agros zich: zij gaan door tot het gewenste resultaat bereikt is. Dat heeft voor een deel te maken dat Agros een kleine club is waar mensen elkaar kennen en waar ze snappen dat als het resultaat niet bereikt is, daar niemand beter van wordt.

eric_agros_succes_verhaalVoor mij een essentieel onderscheid. Hoe Agros dat oppakt is uniek en getuigt van veel lef en durf. Zo hanteert Agros een ‘no cure no pay’-constructie. Dat wil zeggen dat als je niet het beoogde resultaat kunt realiseren, je als opdrachtgever hier ook niet voor hoeft te betalen. Voor ons was dit een reden om met Agros in zee te gaan, omdat er maar weinig bedrijven zijn waarmee je dit soort afspraken kunt maken. Juist door deze ‘no cure no pay’-constructie, is Agros zo succesvol denk ik. Agros zegt niet alleen dat ze een goed verhaal hebben, maar bewijzen eveneens dat ze dat waar kunnen maken. Dat vind ik vernieuwend aan ze. Maar wat ik ook vernieuwend aan Agros vind, is dat ze het gewoon aandurven met een kandidaat.

Sociale betrokkenheid en begeleiding met resultaat

Ook wajong-jongeren aan het werk helpen doen ze op een vooruitstrevende manier. We hebben bijvoorbeeld contracten over aantallen in de bijstand die zij aan het werk helpen en dat lukt Agros voortdurend. Ze combineren sociale betrokkenheid en begeleiding met resultaat. Juist deze mix doen ze heel goed. Op LinkedIn las ik een keer de oneliner ‘Minder uitkeringen is meer resultaat’. Dat past helemaal in het plaatje van Agros en in deze ‘no cure no pay’- constructie. Het dwingt namelijk om resultaat te boeken. Daarnaast betalen wij aan Agros een eerlijke prijs voor een fair resultaat. Ook daarin onderscheidt Agros zich van andere partijen.

Prettige samenwerking

We werken nu al enige tijd met ze samen en we ervaren dit als bijzonder prettig. Dan doel ik op hun kracht van snel handelen, reageren en het rechtstreekse contact met de kandidaat. Mocht er onverhoopt iets voorvallen, dan zoeken we elkaar op. Ze zetten zich echt in en dat zijn de positieve dingen die ze moeten behouden, met gepaste bescheidenheid”, aldus Eric Dorscheidt.


Interview door Bart Jonker

Overzicht succesverhalen