Succesverhaal van Manon

“Ik ben helemaal op mijn plek!”

Manon ging via Agros aan de slag bij Indoor Carwash Alkmaar

“Iedereen een eerlijke kans geven, daar gaat het om.” Pieter Commandeur is mede-eigenaar van Indoor Carwash. Een familiebedrijf met drie vestigingen en een lange geschiedenis in de automotive-branche. In samenwerking met Agros bieden ze onder meer Wajongeren en nieuwe Nederlanders een plek op de arbeidsmarkt. Manon (24) was ooit verslaafd, maar werkt alweer een jaar voor het bedrijf. Haar verhaal is een verhaal dat met trots verteld mag worden.

“Het zit er bij ons van nature in om mensen op weg te helpen. Misschien wel omdat we een familiebedrijf zijn”, vertelt Pieter Commandeur. “We hadden altijd al medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar sinds de wet op dat gebied ook wat meer van ons vraagt, zijn we nog actiever geworden.”

De broers Commandeur (vierde generatie in het bedrijf) zochten een goede partner om aan hun verplichtingen te voldoen. “Er zijn meer mogelijkheden, maar Agros kwam als beste uit de bus. En we zijn erg tevreden. Je wordt goed begeleid, hebt een vast contactpersoon en je kunt altijd bellen. Juist ook als er een keer iets niet goed gaat.”

Via via aan de slag

Manon komt uit een moeilijke situatie. “Ik heb een tijdje in een afkickkliniek gezeten en kwam daarna in de ziektewet. Ik wilde heel graag weer aan het werk, maar moest rust nemen omdat ik anders weer in oude gewoontes zou kunnen vervallen. Een kennis van me kende de directeur van Agros. Ik mocht er op gesprek komen en dezelfde middag werd er nog naar Indoor Carwash gebeld. Twee weken later kon ik aan de slag als gastvrouw.”

Gastvrouwen en gastheren werken op de interieurbaan van de vestiging in Alkmaar. Terwijl klanten een kopje koffie drinken wordt hun auto aan de buitenkant én aan de binnenkant gereinigd. Manon: “Je zet de auto op de lopende band, maakt de ramen schoon, het dashboard… dat soort dingen.” Ze begon met 20 uur, maar kon al snel opbouwen.

De juiste vrouw op de juiste plek

Pieter Commandeur: “Het verhaal van Manon is gewoon heel mooi. Ze begon als gastvrouw, maar we zagen potentie. Omdat we altijd op zoek zijn naar de juiste persoon op de juiste plek hebben we haar de functie van assistent teamleider gegeven.” Manon: “Ik merkte dat een leidinggevende functie me toch even te veel werd, dus ik heb Sunil, mijn begeleider van Agros gebeld of ik misschien toch weer gastvrouw kon zijn.’’ Dat kon, maar Manon had overduidelijk meer in haar mars. “Nu zit ik achter de kassa. Klanten kopen bij mij hun wasprogramma. Heel wat anders en ik vind het zo leuk. Even dat praatje met de klanten… ik heb het heel erg naar mijn zin.”

Inmiddels werkt Manon alweer ruim een jaar bij Indoor Carwash. “Aan het begin had ik veel contact met Sunil en kwam hij regelmatig langs, maar dat is inmiddels niet meer nodig.” Toch spreekt ze Sunil nog wel. “Hij begeleidt nog andere medewerkers van Indoor Carwash. Daarvoor komt hij langs en dan ziet hij meteen dat ik helemaal op mijn plek ben.”


Overzicht succesverhalen