Succesverhaal van Jeroen de Vries

“Zonder Agros had ik nog steeds werkloos thuisgezeten”

Jeroen de Vries is 28 jaar oud en zat twee jaar werkloos thuis. Via Agros kwam hij bij Connexxion terecht als chauffeur voor het instellingenvervoer, waar hij het erg naar zijn zin heeft. Hierbij zijn succesverhaal.

jeroen_connexion_agros_succes_verhaal“Voor ik werkloos thuiszat, had ik een opleiding gedaan. Eerst heb ik mijn MBO administratief juridisch medewerker afgemaakt, maar daar was helemaal niets in te vinden. Toen ben ik HBO gaan doen, dat heb ik twee jaar volgehouden. Door ziekte en problemen aan het thuisfront liep ik te veel achter om dit allemaal in te halen. Ik besloot toen om te stoppen, voordat ik meer in de schulden kwam en omdat ik niet meer vooruitkwam. Sindsdien zat ik thuis, er was niets te vinden op mijn vakgebied. Ik kreeg te horen dat ik te weinig ervaring had, dat ik te oud was, of dat ik de diploma’s niet had.

Prettig werken met Agros

Het schoot gewoon niet op. Via de gemeente ben ik bij Agros terecht gekomen, omdat zij een samenwerkingsverband met elkaar hebben. Ik zag hier aanvankelijk tegenop: ik vind het best spannend en moeilijk om een gesprek aan te gaan. Eigenlijk meer omdat je niet weet wat er gaat gebeuren en wat hier uit voortkomt. Maar het viel achteraf eigenlijk hartstikke mee. Mijn eerste gesprek was met Pieter van Agros. Dat was zo’n beetje juli vorig jaar. Het was een prettig informeel gesprek en dat gaf me een goed gevoel.

Goede begeleiding vanuit Agros

Het heeft nog wel even geduurd voor ik aan de slag kon. Ik kreeg op gegeven moment een gesprek met een bedrijf dat kerstpakketten verzorgde, maar dat werd niets. Daarna heb ik dit met Pieter geëvalueerd en hebben we nader bekeken wat er goed en fout ging tijdens dit gesprek. Hij adviseerde mij een sollicitatietraining te doen als het in een volgend sollicitatiegesprek nog een keer mis zou gaan. Dit bleek niet nodig, want ik kreeg vervolgens een gesprek bij Connexxion en dat ging in een keer goed. Mede door de gespreksevaluatie met Pieter ging ik rustig en ontspannen dit gesprek in.

Leuke nieuwe baan

Bij Connexxion werd ik aangenomen. Alles verliep supersnel: ik werd vrijdag gebeld en kon maandag beginnen. Ik werd aangenomen als chauffeur voor het instellingenvervoer en maandag kon ik gelijk een testrit doen. Mijn werk houdt in dat ik mensen die gehandicapt zijn met een taxibusje naar hun werk rijd. Eentje komt uit Alkmaar en die breng ik dagelijks naar haar werk bij een bakker in Oterleek; ’s morgens heen en ‘s middags weer terug.

Op maandag, dinsdag en vrijdag rijd ik mensen naar Ajax in Amsterdam heen en weer die daar schoonmaken en de groenvoorziening doen. Binnen deze werkeenheid gaat er ook een naar AZ. Voor welke club ik ben? Nou, ik heb eigenlijk helemaal niets met voetbal.

Het is wel lachen hoor, deze medewerkers zijn natuurlijk wel echte Ajax-fans.

Goede ervaring

Ik vind Connexxion een heel leuk bedrijf en ik heb het heel erg naar mijn zin. Vooral omdat ik ook een zelfstandige functie heb en ik het leuk vind om met mensen om te gaan.

Je hebt leuke gesprekken met de mensen die je rondrijdt. Je bouwt een band met ze op.

Ik had wel mijn vuurdoop de eerste week, omdat mijn taxibusje technische problemen had. De eerste week heb ik voortdurend heen en weer naar Connexxion gereden om van busje te wisselen. Maar dat loopt nu allemaal goed. Ook is het rijden met een taxibusje totaal anders. Je moet met beleid rijden: je rijdt een stuk rustiger. Uiteindelijk vervoer je passagiers en draait het om veiligheid. Wat ik ook fijn vond is dat Agros het gehele traject een vinger aan de pols hield. Je moet toch even wennen als je weer aan de slag gaat.

Pieter en Sunil hebben me daarin me goed begeleid, ook qua nazorg toen ik gestart

was bij Connexxion. Ik had zelf nooit aan dit werk gedacht.

Ik denk dat ik zonder Agros anders nog steeds werkloos thuis had gezeten”, aldus Jeroen.


Interview door Bart Jonker

Overzicht succesverhalen